Anna Starmach kim jest, co osiągnęła. Jakie potrawy ugotuje Anna Starmach w swoim programie "Pyszne 25"?

"Pyszne 25" to program, w którym Anna Starmach udowodni, że w niecałe pół godziny można wyczarować w kuchni pyszne potrawy. Masz niewiele czasu, prawie pustą lodówkę, a za chwilę wpadają z wizytą znajomi lub teściowa? Anna Starmach przybywa z pomocą. W 25 minut pokaże, jak przygotować niezwykłe dania i to za 25 złotych. Co, w którym odcinku ugotuje?

RYBY

Premiera: 13 października, sobota, godz. 13.00

Ania Starmach obala mity kulinarne dotyczące ryb. Trudne w przygotowaniu? Wymagają dużo czasu? Prowadząca pokaże, jak w 25 minut przyrządzić cztery oryginalne potrawy z łososia. Marynowany w aromatycznej marynacie. Łosoś w papilotach, zapiekany z warzywami. Rybne szaszłyki? Nic trudnego! Na koniec przepyszny tatar. Oczywiście z łososia. Palce lizać!

MIĘSO MIELONE

Premiera: 20 października, sobota, godz. 13.00

Mięso mielone najczęściej kojarzy nam się z kotletami mielonymi. Anna Starmach potrafi wykorzystać takie mięso na wiele innych sposobów. Zdradzi swój przepis na kebab z jagnięciną oraz przepyszne chili con carne. Dla wszystkich, którzy są przyzwyczajeni do tradycyjnych dań, Anna przygotuje mięsne pulpeciki w sosie pomidorowym. Smacznego.

SAŁATKI

Premiera: 27 października, sobota, godz. 13.00

 Kolorowe, pachnące, zdrowe. Głównym bohaterem tego odcinka będą sałatki. Anna Starmach zaproponuje cztery nowe przepisy na zielone cuda. Sałatka z grillowanymi warzywami to prosty sposób na pyszny dodatek do obiadu. Miodowa z wieprzowiną to idealne danie dla osób będących na diecie.  Pączuszki z ciasta filo z rukolą zachwycą kobiety lubiące mieszać różnorodne smaki i zapachy. Sałatka pomidorowa z kurczakiem w occie balsamicznym to zdrowa i sycąca propozycja dla tradycjonalistów. Będzie w czym wybierać!

CZEKOLADA

Premiera: 3 listopada, sobota, godz. 13.00

Czas na odcinek dla wszystkich miłośników czekoladowych deserów, musów i ciasteczek. Zapomnijcie o tabliczkach kupowanych w sklepie! Lepiej przygotować czekoladowe przysmaki w domu. Sposoby na czekoladowe czary Ani to gęsty i aromatyczny mus, gorąca czekolada z wanilią oraz brownie. Piszinger, deser z wafli i domowej czekolady to przysmak, który gospodyni programu darzy szczególnym sentymentem. Przyrządzała go zarówno jej babcia jak i mama. Tych przysmaków nie zastąpi żadna bombonierka kupiona w sklepie.

FASZERUJEMY

Premiera: 10 listopada, sobota, godz. 13.00

Faszerowanie wydaje się bardzo trudnym zabiegiem kulinarnym. Nic bardziej mylnego! Anna Starmach udowodni, że potrawy z farszem można przygotować w 25 minut. Tylko za 25 złotych. Prowadząca zacznie od smacznych jajek, podawanych w skorupkach. Potem zajmie się cukinią, która wyśmienicie smakuje z melonem. Pomidory po prowansalsku faszerowane ziołami i zapiekane w piekarniku to przepis dla miłośników pomidorów, które w tym wydaniu są niezwykle smaczne. Na koniec Ania przygotuje pieczarki nadziewane serem i ziołami. Pyszne!

Powiązane artykuły

Powiązane artykuły